TinyParks

Bezoek natuureiland Tiengemeten

 • Een oase van rust, vlak bij de Randstad
 • Unieke overnachtingsmogelijkheden
 • Prachtig en uitgestrekt natuurgebied

Breng een bezoek aan het prachtige Tiengemeten

Zin in een natuurwandeling op een wel hele bijzondere locatie en in een prachtige omgeving? Of wil je even uitchecken van het drukke leven? Bezoek het natuureiland Tiengemeten, gelegen in het Haringvliet vlak bij de Randstad. Parkeer gratis bij de veerpont, welke dagelijks naar Tiengemeten vaart. Binnen 10 minuten sta je in een wereld weg van hectiek, prikkels en onrust. Wil je optimaal genieten en bijkomen? Dan kun je ook bijzonder overnachten bij TinyParks Castaway Eiland Tiengemeten. Natuureiland Tiengemeten is dé ultieme getaway.

Een sfeerimpressie van het natuureiland Tiengemeten 

Wandelen op Tiengemeten 

Tiengemeten is dé plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het eiland is van kop tot staart acht kilometer breed en beschikt over diverse wandelroutes door de ongerepte natuur. Naast de prachtige natuur geniet je met een bezoek aan Tiengemeten van honderden vogelsoorten, Schotse hooglanders, bevers en herten. Op het eiland zijn twee restaurants aanwezig waar je dagelijks terecht kan voor een heerlijke kop koffie, lunch en/of diner. Hier kun je echt even bijkomen van een fijne wandeling in de natuur.

Tips voor wandelroutes:

 • Beverroute (4,5 kilometer)
 • Vogelspot route (6,5 kilometer)
 • Wintertalingroute (6,5 kilometer)
 • Wildernis route (10 kilometer)

Nog meer to do's tijdens een bezoek aan Tiengemeten!

Spot the Big Five 

Maak van je wandeling op Tiengemeten een unieke ervaring met onze Spot The Big Five activiteit. Op onze locatie Cast Away kan je verrekijkers en een boekje ophalen met daarin de vijf populaire dieren en vogels van het eiland. Vind jij ze allemaal? Als je goed zoekt, ga je ze zeker vinden. Sluit je zoektocht gezellig af met een kop koffie of lunch bij ons sfeervolle restaurant. 

Restaurant Cast Away Tiengemeten

Bij een bezoek aan Tiengemeten kan een heerlijke lunch of diner niet ontbreken. Bij restaurant Cast Away kan je 7 dagen in de week laagdrempelig en betaalbaar lunchen en dineren. Ook dineren? Jazeker! De reguliere pont vaart tot 17.00 uur maar wij als exploitant mogen ook een extra pont laten varen om 20.00 uur. Zo kan jij na het wandelen nog gezellig met ons mee-eten, hoe leuk is dat?! 

Varen in de Biesbosch

Beleef prachtige omgeving en de natuur van De Biesbosch optimaal vanaf het water. Vaar langs de wilgenbossen en de groene oevers en door kronkelende kreekjes of rivieren met een roeiboot, kano of fluisterboot.

Hier kun je natuureiland Tiengemeten vinden 

  Fietsen en wandelen

  Bij het bezoekerscentrum kun je terecht voor de mooiste fiets- en wandelroutes op Tiengemeten. Ook kun je hier fietsen en tandems huren. 

  TinyParks Family Diner

  Elke avond wordt er een gezellige Italiaanse of BBQ avond georganiseerd waar iedereen bij kan aanschuiven voor €22,50 per persoon.

  Musea bezoeken

  Op het natuureiland Tiengemeten kun je het Landbouw museum en het Poortvliet museum vinden; leuk voor jong en oud!

Hoe is natuureiland Tiengemeten te bereiken?

Adres: Nieuwedijk 1, Zuid Beijerland
Parkeren:
Gratis parkeren direct naast de pont
Pontkaartje:
Te koop bij de pont zelf 

De veerdienst vertrekt dagelijks tussen 10.00 uur en 17.00 uur op het hele uur. Deze veerpont brengt je in 10 minuten naar natuureiland Tiengemeten. Blijf je dineren bij ons restaurant op het eiland? Dan kan je ook om 20.00 uur of op aanvraag later terug met de pont en andere daggasten.